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Transgénique/ correction (1)

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Transgénique/ correction
Message de tidus10 posté le 09-04-2008 à 11:12:22 (S | E | F)

Bonjour, j'ai écrit ce texte, pouvez-vous m'aider à le corriger s'il vous plait, c'est pour un exposé niveau faculté donc avec un très bon anglais attendu .
Merci.

Interpretation: One adds a gene to the genotype of corn “Bt” which allows the synthesis of the toxin by corn. Thanks to this gene coming from the bacterium Bacillus thuringiensis, the corn is protected from the insects. The toxin is the gene expression Bt. According to the introduced genetic construction, the gene is expressed in the whole plant, or only in the sheets, the stems and pollen.
Moreover, as soon as their hatching, the caterpillars consumes the sheets containing toxin, therefore they are eliminated very quickly, before having caused damages. In this way, the speed of action is higher than all the other processes: the total mortality of grubs intervenes into 2 to 3 days in the majority of cases.

Conclusion: In theory, the use of resistant plants varieties is one of the most ecological ways to avoid the massive loss of harvest because of insects’ attacks. On the one hand, these varieties allowed the saving quantities of insecticides, thus avoiding their harmful effect on the environment. In addition, in certain cases, resistant varieties were selected for growing which, traditionally, didn’t the spreading of pesticide.
In these cases, the anticipated profit is the increase in productivity rather than the use of pesticides reduction.
-------------------
Modifié par bridg le 09-04-2008 11:20
titre distinctif


Réponse: Transgénique/ correction de tidus10, postée le 09-04-2008 à 11:17:14 (S | E)
AUSSI, j'avais écris au préalable ce texte en français, donc je peux vous le mettre pour vous aider.
Merci à vous.

On ajoute au patrimoine génétique du maïs un gène « Bt » qui permet la synthèse de la toxine par le maïs. Grâce à ce gène provenant de la bactérie Bacillus thuringiensis, le maïs est protégé des insectes. La toxine est l'expression du gène Bt. Suivant la construction génétique introduite, le gène, s'exprime soit dans la plante entière, soit seulement dans les feuilles, les tiges et le pollen.
De plus, les chenilles consomment les feuilles contenant la toxine dès leur éclosion, elles sont ainsi éliminées très rapidement, avant d'avoir causé des dégâts. La vitesse d'action est donc supérieure à celle de tous les autres procédés : la mortalité totale des larves intervient en 2 à 3 jours dans la plupart des cas.

En principe, l’utilisation de variétés de plantes résistantes est une des façons les plus écologiques d’éviter la perte massive des récoltes du fait d’attaques d’insectes. D’une part, ces variétés ont permis l’économie de quantités significatives d’insecticides, évitant ainsi leur effet néfaste sur l’environnement. D’autre part, dans certains cas, des variétés résistantes ont été sélectionnées pour des cultures qui, traditionnellement, ne faisaient pas l’objet d’épandage de pesticide. Dans ces cas, le bénéfice escompté est l’augmentation de productivité plutôt que la réduction de l’usage de pesticides.



Réponse: Transgénique/ correction de sjperrin, postée le 09-04-2008 à 15:09:48 (S | E)
Interpretation: One adds a gene to the genotype of corn “Bt” which allows the synthesis of the toxin by corn. Thanks to this gene coming from the bacterium Bacillus thuringiensis, the corn is protected from the insects. The toxin is expressing the gene Bt. According to the introduced genetic construction, the gene is expressed in the whole plant, or only in the sheets, the stems and pollen.
Moreover, as soon as their hatching, the caterpillars consumes the sheets containing toxin, therefore they are eliminated very quickly, before having caused damages. In this way, the speed of action is higher than all the other processes: the total mortality of grubs intervenes into 2 to 3 days in the majority of cases.

Conclusion: In theory, the use of resistant plants varieties is one of the most ecological ways to avoid the massive loss of harvest because of insects’ attacks. On the one hand, these varieties allowed the saving quantities of insecticides, thus avoiding their harmful effect on the environment. In addition, in certain cases, resistant varieties were selected for growing which, traditionally, didn’t the spreading of pesticide.
In these cases, the anticipated profit is the increase in productivity rather than the use of pesticides reduction.





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